GSF86banner-650

          Oldman îşi răsuci braţele încet, pivotând în gol. Bramba nu reuşi să-i smulgă urechile.

          Rânji. Fluieră. Plescăi din buzele-i groase. Îl ştia el mai demult pe Oldman. Făcea tot felul de figuri, ticălosul. Pe vremuri luase forma unui automobil exact în faţa Băncii Centrale. În timpul unui jaf armat.

          — Nu te mai prosti! strigă Bramba scoţând un şiş din carâmbul cizmei. Ştii că-mi trebuie urechile tale, pramatie! Tipii de la ASTRO vor să facă din ele un spaţiu virtual de grad 999. Mi-au spus că eşti singurul din zonă care are asemenea urechi mişto! Hai, nu te mai prosti!

          — Băiete, ia-o din loc! strigă copacul în care se preschimbase Oldman. O să-ţi fac de petrecanie, o să vezi!

          Bramba rânji şi se aruncă înainte. Brusc, sub el se căscă un canal de fugă clocotitor. Se înecă într-o clipă. Oldman lăsă apa să se scurgă de-a lungul trupului său metamorfozat după formulele lui Habral. Apoi îşi reluă forma şi porni sprinten către cartierul virtual construit de cei de la ASTRO dintr-un schelet de mangustă.

         

Ovidiu Bufnila

Ovidiu Bufnila

Ovidiu Bufnilă este un scriitor de ficţiuni magice pe care adeseori le pune în practică fiind Iniţiat în Magia Imaginii din vremuri imemoriabile, chiar inainte anul straniu 1957 cand a luat cumva o formă umană. Publica de mai bine de un sfert de secol in mai toate publicatiile de hartie din Romania de la reviste literare ochioase gen Luceafărul sau România Literara la fanzine SF sau reviste de SF gen Nautilius, ed.Nemira sau Anticipaţia şi Jurnalul SF. A scris o mulţime de ficţiuni de toate felurile de la povestiri suprarealiste la ficţiuni SF construind o lume magice în care sensurile şi personajele sunt interschimbabile într-o manieră ameţitoare. Este publicat digital din Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie în Brazilia şi Australia, din Olanda şi Danemarca în Italia şi Argentina. De-a lungul a peste un sfert de secol de căutări magice în corporalitatea ficţională a universului plin de universuri, Ovidiu Bufnilă a fost onorat cu o mulţime de premii pentru eseistică magică şi pentru ficţiuni absurde dar pline de omenesc. A fost premiat de reviste din USA, a fost premiat pentru forţa lui decodificatoare la Concursul Internaţional de Decriptare, Marea Britanie, 2003 şi pentru eseistică asupra conflictului modern de cititori-navigatori din USA. Publică şi pe hârtie în USA şi India dar se orientează plin de curaj către lumea mirifică a revistelor virtuale. Romanele sale: JAZZONIA şi CRUCIADA LUI MOREAGARIN s-au bucurat de premii şi aprecieri unanime. Întreaga lui opera ficţională are Mari Chei de Cod de la VĂLURIRE la CÂMPURI MAGNETICE, acesta fiind şi titlul unui roman straniu publicat la editura Liternet: www.liternet.ro. Ovidiu Bufnilă a fost adoptat rapid de revistele din lumea largă, editorii de la Kvala considerându-l un soi de Joyce în timp ce editorii de la DoubleDarePress cred că Bufnilă ar fi un Hraval român. Dincolo de aceste opinii care pot fi reale sau nu, stă o operă ficţională neostoită de lâncezeală, insurgentă, stranie şi plină de dragoste.

More Posts