Cel mai important pas pentru autodepășire este autoanaliza. Și cea mai importantă parte a autoanalizei este autocritica. Este esențial să observi ce faci bine, dar nu vei progresa niciodată dacă nu vei căuta să înțelegi și ce greșeli faci. Și, evident, să fii capabil să schimbi structurile comportamentale care duc spre acele greșeli. Să nu fi reticent la schimbări în general este obligatoriu nu doar pentru progres, ci pentru supraviețuire.

În primăvara anului trecut am reorganizat periodicitatea acestei reviste, rărindu-i aparițiile la una la fiecare două luni. Am sperat că odată cu această schimbare să putem aduce o serie de beneficii revistei. Mă tem că multe dintre lucrurile pe care am mizat atunci nu s-au concretizat, dimpotrivă, trebuie să recunoaștem că „angajamentul” cititorilor a cunoscut o tendință de regresie.

Cum spuneam mai sus, e esențial să fii capabil să te schimbi, însă, odată ce o faci, e bine și să analizezi dacă acea schimbare a avut efectele pe care ai mizat. Iar dacă nu le-a avut, să nu stărui doar de dragul de a fi consecvent. Consecvența în decizii rele e cheia dezastrului.

Colectivul Gazetei SF pune pe primul loc satisfacția cititorilor noștri, de aceea, în speranța că vom redeveni interesanți, poate chiar mai interesanți cu fiecare număr, revenim la cadența lunară, după cum explicam aici. Însă această revenire nu va fi singura schimbare. Nu vreau acum să expun „în clar” planurile pe care le avem, fiind adept al ideii că un plan este numai atunci realizat când rezultatul e vizibil și trădează intenția. Dacă cititorul nu va observa el însuși ceva îmbunătățit la revistă, înseamnă că ne-am ratat, din nou, obiectivul principal. Iar atunci, a enunța planuri pe care cititorul să nu fie prea convins că le vede îndeplinite mi se pare futil.

Dar noi sperăm să nu se întâmple asta. Noi sperăm să reușim să livrăm, lunar, acel conținut de calitate pe care cei care ne urmăresc și-l doresc.

Așadar, țineți aproape!

Alexandru Lamba

Alexandru Lamba

Alexandru Lamba s-a născut în 1980, la Brașov. A absolvit facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității Transilvania Brașov. În prezent lucrează în domeniul IT. A debutat în paginile Gazetei SF în iunie 2013, publicând apoi mai multe povestiri în aceeași publicație, precum și în revistele Nautilus, Ficțiuni, Fantastica, Helion, EgoPhobia și Argos Magazine. A debutat pe hârtie în martie 2015, în revista Galileo Science Fiction & Fantasy (Millennium Books, 2015), publicând apoi și în Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice (CPSF) Anticipația (Nemira, 2015). Este prezent în Almanahul Anticipația 2016 (Nemira, 2015) și în antologii Argos Doi (MediaTech&Texarom, 2015), EXIT povestiri de dincolo (Eagle, 2016), GALAXIS noua operă spațială (Eagle, 2016) și în volumul 3.3 (Tritonic 2016). A debutat în volum propriu cu romanul „Sub steaua infraroșie” (Tritonic, 2016), iar anul următor a publicat al doilea roman, „Arhitecții speranței” (Tritonic, 2017). De la începutul lui 2015 conduce fanzinul Gazeta SF.

More Posts - Website