Pe blogul redactorului şef al revistei Gazeta SF pe numerele 22/noiembrie 2012 – 30/iulie 2013, au fost afişate rezultatele Concursului de Romane Tracus Arte – Gazeta SF 2013. Trebuie precizat că domnul Eugen Lenghel a fost iniţiatorul concursului.

Concursul de roman organizat de Editura Tracus Arte, cu sprijinul Gazetei SF, a beneficiat de participarea a patru manuscrise pe care le enumerăm:

1. Motto:
”Dovada cea mai evidentă”
Titlu: Das Mioritza Reich
Autor: Victor Ionel Cilincă

2. Motto:
’’Nimic nu e nou sub soare’’ Oare!?
Titlu: Raza de intuneric
Autor: Daniel Barbu

3. Motto:
”Ei bine, spuse Leul cel Laş, răsuflând uşurat, mă bucur, cred că e neplăcut să nu mai fii viu. Creaturile acelea m-au speriat aşa de rău, că inima mea încă mai bate tare”
L. Frank Baum, The Marvelous Land of Oz
Titlu: Ozz
Autor: Stefana Czeller

4. Motto:
Informaţiile greşite sunt mai periculoase decât neştiinţa pură. De ce? Fiindcă sunt ideale în a te convinge că ştii ceva iar asta îţi ucide reflexul natural pe care-l avem cu toţii: setea de cunoaştere.
Titlu: Conicile păianjenului
Autor: Alexandru Neagu

Surpriza concursului a fost că din numai patru manuscrise au fost desemnate câștigătoare două dintre ele, fată de numai unul așa cum fusese stabilit inițial. Aceasta demonstrează atât calitatea prozelor cât și motivația autorilor în acest demers. Mai mult conform domnului Cosmin Perța, director al Editurii Tracus Arte, cele două manuscrise rămase lângă podium pot face și ele subiectul unei discuții editoriale în măsura în care se pot face unele ajustări necesare. Putem afirma că avem vești bune pentru toți participanții la concurs.

În final, cei doi autori câștigători sunt:

Ștefana Czeller cu romanul Ozz și Victor Ionel Cilincă cu Das Mioritza Reich.

Apariția celor două titluri la editia din această toamnă a Gaudeamus este foarte probabilă, de aceea autorii sunt rugați să-și țină telefoanele deschise!

Articolul sursă: Concursul de roman Tracus Arte – Gazeta SF 2013 (Lenghel, Despre Realităţi)

Mihaela Marcu

Mihaela Marcu

Mihaela MARCU s-a născut în Suceava. A studiat Inginerie Economică în cadrul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava. În prezent lucrează ca persoană fizică autorizată în Cadastru şi, deasemenea, Mediator Autorizat. Este membră a Clubului de Iniţiativă Literară.

More Posts