GSF61-banner1-650

marvels-guardians-of-the-galaxy          Marvel’s Guardians of the Galaxy

          Un serial ce continuă și diversifică acțiunile din filmul „Gardienii Galaxiei”. Personajele sunt mai complexe, la fel și aventurile. De remarcat muzica, celebru album „Awesome Mix Vol. 1” cu melodii din anii 70.  Intriga e aceeași. Echipa formată din Peter Quill (Star-Lord), Rocket Raccoon, Groot, Gamora și Drax the Destroyer luptă pentru distrugerea tiranului Thanos. Fiecare membru are motivația lui, iar echipa funcționează și nu funcționează. Totuși, dincolo de disensiunile inerente, cauza comună îi unește și îi face să urmărească același scop comun.

          Gardienii Galaxiei e un serial bine făcut, cu intrigă interesantă, scenarii logice, de multe ori inspirate din filme celebre (Indiana Jones de exemplu) și cu mult umor. Pe ansamblu este reușit și merită văzut, măcar pentru dialogurile savuroase și multitudinea de tehnologii și ființe etraterestre. O risipă de fantezie.

          Marvel’s Avengers Assembleavengers

          Din același univers Marvel Comics, vine și serialul Marvel’s Avengers Assemble. Așa cum îi arată și titlul, serialul, ajuns la sezonul 3, preia intriga și personajele din seria Avengers. Personajelor binecunoscute: Captain America, Iron Man, Hulk, Hawkeye, Falcon, Thor, Black Widow, IA-ul J.A.R.V.I.S li se vor adăuga și altele: Dracula, Ant-Man, Spider-Man, precum și cele din Gardienii Galaxiei: Gamora, Drax the Destroyer, Star-Lord, Rocket Raccoon, Groot și mulți alții.

          Intriga din primul sezon se centrează pe lupta împotriva lui Red Skull, personaj emblemaic pentru răul din universul Marvel. Apare și în serialul de animație Hulk and the Agents of S.M.A.S.H., Captain America, Spider Man, dar și în mai celebrul film Captain America: The First Avenger.

          În al doilea sezon este tratat un alt megapersonaj negativ. De data asta provenit din universul Gardienilor: Thanos, stăpânul lui Red Skull și a altor personaje negative.

          Sezonul trei, în plină desfășurare, se numește Ultron Revolution. Apare Ant-Man și rasa de superoameni numiți Inhuman.

clone-wars          Star Wars: The Clone Wars

          Universul Star Wars a produs multe animații, seriale sau filme pentru TV. Unul din cele mai longevive seriale a fost Star Wars: The Clone Wars, serial ce a avut nu mai puțin de șapte sezoane. Începând cu 2008 până în 2015, inclusiv, cu o pauză în 2013. Serialul a fost produs de Lucasfilm Animation în tehnica 3D CGI (o noutate în 2008) și a debutat pe canalul TV Cartoon Network (da, același care astăzi ne omoară cu personaje înfiorător de plicticoase).

          Primul sezon redă diverse aventuri ale lui Grievous și Dooku, lupta dintre ei în încercarea de a atrage de partea republicii sau a separatiștilor diversele planete vizitate. Sezonul doi se complică. Apare Sith și cavalerii Jedi preiau controlul. Sezoanele 3 și 4 merg împreună, în mare parte. Anakin crește tot mai mult și, așa cum știm, luptă cu partea răului, care-l va și învinge într-un final. Sezonul 5 conține mai multe aventuri distincte, iar sezonul 6 are legătură destul de mare cu filmele Atacul clonelor și Răzbunarea lui Sith.

          Trebuie spus că anterior acestui serial a mai existat unul mai scurt, de doar trei sezoane. Acest prim serial l-a avut ca regizor pe celebrul Genndy Tartakovsky. Viziunea și stilul lui Tartakovsky fiind mai artistică, accentul cade mai mult pe partea de psihologică și de impact vizual. Stiluri diferite, ambele seriale fiind bune.

          Star Wars Rebelsstar-wars-rebels_

          Serialul de animație Star Wars Rebels este mai nou. A debutat în 2014, fiind produs tot de Lucasfilm Animation la fel ca Star Wars: The Clone Wars. Personajele sunt mai apropiate de cele originale și intriga este adaptată pentru spectatori mai tineri.

          Paisprezece ani după căderea Republicii și a Ordinului Jedi din Star Wars: Episodul III – Razbunarea lui Sith, un grup pestriț de rebeli se unesc la bordul unei nave stelare cargobot numit Ghost și luptă împotriva trupelor imperiale din jurul planetei Lothal. Serialul urmărește aventurile acestor rebeli, mereu în miezul problemelor din imperiu.

          Un serial plăcut de urmărit, cu momente umoristice, cu aventuri, cu nave spațiale, lupte cu săbii luminoase și altele.

gotham-stories          Gotham Stories

          Nu puteam încheia mica incursiune în serialele de animație SF, fără a pomeni de cel mai nou serial, Gotham Stories din universul DC Comics: Batman. Probabil că cunoașteți serialul Gotham (debutat în 2014 și ajuns la al treilea sezon), în care se urmărește viața din Gotham înainte de Batman. Desigur, Bruce apare, la fel și multe alte personaje, dar în varianta de copil teribil. Atmosfera este la fel de întunecată ca și în filmele Batman (cele ale lui Christopher Nolan), pe alocuri chiar mai înfiorătoare. Pomenesc de serial pentru că personajele din animația Gotham Stories sunt aceleași. Și doar simbolic, ci chiar ca voce și figură. Aventurile sunt în mare parte în continuarea serialului Gothem, explicând unele aventuri. Personajul negativ principal este Pinguin (excelent interpretat de Robin Lord Taylor) și mai noul Mr. Freeze (Nathan Darrow) – el apare și în Gotham sezonul 3.

          Gotham este unul din serialele mele preferate. Atmosfera întunecată, personajele bine interpretate, atât cele negative cât și cele pozitive, deși în Gotham nimeni nu este perfect alb sau perfect negru, toți sunt o combinație de bine și rău, în proporții diferite. De altfel în Batman v Superman: Dawn of Justice, Bruce spune la un moment dat: „Twenty years in Gotham. How many good guys are left? How many stay that way?” – o vorbă ce reflectă perfect spiritul Gotham. Gotham Stories, așa cum spune și numele, sunt tot povești din Gotham, dar animate.

 

Daniel Timariu

Daniel Timariu

Daniel Timariu (n. 1972) a absolvit Facultatea de Electrotehnică a Universității Politehnica Timișoara. Locuiește în Timișoara și lucrează web developer și manager IT. A debutat cu povestirea SF „Bucla finală” în revista Ficțiuni.ro, în 2014. A publicat articole și povestiri în revistele Helion, Gazeta SF, Nautilus, Revista de Suspans, Iocan, Știință & Tehnică și Argos. Volume: Amețeli postlumice (Eurostampa, 2016, Premiul RomCon 2017) – povestiri SF; Fete în roșu și alte povestiri polițiste (Tritonic, 2016); Tenebre. Cazul Laura (Tritonic, 2016) – roman; Tenebre. Labirintul (Tritonic, 2016); Domino (în colaborare cu Lucian-Dragoș Bogdan, Teodora Matei, Anamaria Ionescu și Bogdan Hrib, Tritonic, 2017) – povestiri polițiste și altele.

More Posts