bannertopedituraGazeta SF și Editura Tracus Arte vă anunță, în ultima zi a anului 2012, lansarea concursului de roman pe teme Science Fiction sau Fantasy pentru 2013. Premiul va fi unic și va consta în încheierea unui contract de publicare la Editura Tracus Arte.

Regulamentul concursului:

1. Tema să fie clar încadrabilă în genurile SF, Fantasy sau fantastic;  Textul se va încadra între 300.000 și 600.000 de semne inclusiv spații.

2. Autorul textului de concurs trebuie să aibă publicat sau acceptat pentru publicare, anterior termenului final de predare, cel puțin un text la categoria de proză a Gazetei SF și să nu fie membru al juriului;

3. Manuscrisul trimis în concurs să respecte normele grafiei (privind diacriticele) și ale gramaticii române;

4. Nu se acceptă în concurs texte publicate anterior parțial sau integral, sau predate în vederea publicării, înainte de finalizarea concursului, către alte edituri, redacții sau tipografii.

5. Manuscrisul să fie redactat cu formatările de bază, A4, Times, corp de 12.

6. Ultima zi acceptată pentru predarea manuscrisului este în data de 31 august 2013.

Transmiterea textelor de concurs se va putea face începând cu 1 martie 2013, conform instrucțiunilor ce vor fi comunicate ulterior.

Având în vedere stimularea creativității în domeniul literar și în mod specific genurilor SF & F, nu vor fi impuse limite de vârstă, de lucrări publicate, singura cerință strictă este să fiți sau să deveniți colaboratori ai Gazetei SF.

Dragi scriitori, vă urăm un An Nou cu putere în condei!

P.S. Pagina dedicată concursului şi formularul de înregistrare se găsesc aici.

Eugen Lenghel

Eugen Lenghel

Eugen Ştefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experienţă de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studenţesc „Solaris”, fiind ales preşedintele cenaclului între 1988-1989. A debutat cu proză scurtă în Almanahul „Anticipaţia 1990”, urmând publicarea numărul 6 al colecţiei „Clubul SF”, din 1990, care îi este dedicat. A publicat în antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi în antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum este concretizat de colecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. La Gaudeamus 2014 lansează al doilea volum de proză scurtă - "Numărătoare Inversă", editura Tritonic, 2014. În următorul an revine cu volumul "Fermierul virtual", apărut la Tracus Arte, 2015 și "Instabilitate cuantică", la Tritonic, 2015, ambele lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. A avut contribuții de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală, începând cu 2010 i-a permis ca în 2013 să înfiinţeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov. Blogul personal: Lenghel. Despre realitati.

More Posts - Website