cpsf78Miercuri, 7 august, ora 19.00,  pe terasa localului La un ceai (Luigi Cazzavillan, nr. 25) Nemira se întâlnește cu cititorii pentru a discuta despre cele mai recente numere ale Revistei de Science Fiction & Fantasy, Colecţia de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice Anticipaţia, (CPSF). Cea de-a doua întâlnire CPSF (Colecţia de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice Anticipaţia) va aduce în prim plan numerele şapte şi opt din revistă, invitând participanţii la schimb de idei pornind de la articolele, interviurile, recenziile şi povestirile provocatoare regăsite în paginile acestora.

Numărul şapte al revistei îl aduce mai aproape de cititori pe scriitorul Kim Stanley Robinson, în cadrul unui interviu semnat de Ana Nicolau, Foreign Rights Manager Editura Nemira, precum şi prin scurte fragmente din romanul 2312 (premiul Nebula în 2012) în curs de apariţie la Editura Nemira, în traducerea lui Mihai-Dan Pavelescu. Tot în acest număr al revistei, cititorii se pot întâlni cu Jean-Pierre Laigle, scriitor şi cercetător francez, într-un articol despre Mitul lumii inframercuriene. Scriitorul Oliviu Crâznic invită la lectură printr-o recenzie la volumul Dumnezeule de dincolo de burta universului de Aurel Cărăşel, acesta din urmă fiind şi cel care închide revista cu o serie de povestiri.

În numărul opt al revistei, Alina Sârbu şi scriitorul Liviu Radu propun două articole utile oricărui cititor pasionat de timpul istoric şi evocarea imaginară a acestuia, Despre istoriile alternative, respectiv, Ucronia în literatura română. Prozatorul şi traducătorul Silviu Genescu poate fi citit cu povestirea The End, iar Aliette de Bodard, câştigătoare a Premiului Nebula în 2012 şi a Premiuuil Locus în 2013, este prezentă în revistă cu o povestire despre viitorul îndepărtat al unei lumi alternative, în care China a descoperit Lumea Nouă înaintea lui Columb şi a anexat-o drept colonie.

Eugen Lenghel

Eugen Lenghel

Eugen Ştefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experienţă de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studenţesc „Solaris”, fiind ales preşedintele cenaclului între 1988-1989. A debutat cu proză scurtă în Almanahul „Anticipaţia 1990”, urmând publicarea numărul 6 al colecţiei „Clubul SF”, din 1990, care îi este dedicat. A publicat în antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi în antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum este concretizat de colecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. La Gaudeamus 2014 lansează al doilea volum de proză scurtă - "Numărătoare Inversă", editura Tritonic, 2014. În următorul an revine cu volumul "Fermierul virtual", apărut la Tracus Arte, 2015 și "Instabilitate cuantică", la Tritonic, 2015, ambele lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. A avut contribuții de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală, începând cu 2010 i-a permis ca în 2013 să înfiinţeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov. Blogul personal: Lenghel. Despre realitati.

More Posts - Website