În acest număr vă aducem două fantasy-uri de excepție și un thriller: „Dansul dragonilor” de George Martin care aproape că nu mai are nevoie de cuvinte, „Focurile cerului” de Robert Jordan și „Regatul” de Clive Cussler.

George R.R. Martin – „Dansul dragonilor”
Deși mai sunt câteva zile până la lansare, nu am mai putut aștepta și am ales să prezentăm cea de-a cincea carte din seria „Cântec de gheață și foc” de George R.R. Martin în acest număr. Dacă ați auzit pentru prima oară de George R.R. Martin sau de „Cântec de Gheață și Foc” datorită serialului de pe HBO și încă nu v-ați apucat să citiți cărțile, atunci ar cam fi timpul să o faceți – și sunt multe și frumoase. O parte din acțiunea din „Dansul Dragonilor” se petrece în același timp cu cea din „Festinul Ciorilor”, ocupându-se de personaje precum Tyrion Lannister, Daenerys Targaryen, Jon Snow și alții care nu apar în a patra carte. Dragoni, lupi străvechi, ființe considerate legende, o înfricoșătoare forță pândind la nord de Zid și multe altele, într-un fascinant dans al cuvintelor cum numai lui George Martin îi putea ieși.
Robert Jordan – „Focurile cerului”
„Focurile cerului” este a cincea carte dintr-o serie de o mărime impresionantă (14 cărți cu peste 500 de pagini fiecare). Un fantasy pur, aceasta nu ar trebui să lipsească din biblioteca unui împătimit al genului. O putem compara (fără să fim acuzați că am putea exagera) cu „Stăpânul inelelor” de Tolkien. Seria este inspirată din elementele mitologice și legendare din Europa și Asia, dar și din „Război și pace” de Lev Tolstoi.
Clive Cussler și Grand Blackwood – „Regatul”
Maeștri ai vânătorilor de comori, Sam și Remi Fargo nu sunt deloc obișnuiți cu vânătoarea de oameni. Dar un baron texan al petrolului apelează la ei cu o rugăminte personală: un detectiv particular angajat să-i găsească tatăl dispărut s-a pierdut fără urmă și el. Dat fiind că detectivul le e prieten, cei doi acceptă noua provocare, iar ceea ce vor descoperi va fi mai mult decât și-ar fi putut imagina.