GSF52 banner-650

          Încă de când am auzit prima dată de această tabără, m-am gândit că este o iniţiativă foarte frumoasă, care creează un context perfect pentru a întâlni oameni deosebiţi şi a desfăşura activităţi culturale, într-un mediu plăcut şi relaxat. Mă bucur să constat că aşteptările nu mi-au fost înşelate, din contra, ele fiind cu mult depăşite.

          Pe parcursul taberei am avut ocazia să cunosc persoane talentate, colorate, cu multă energie şi dorinţă pentru a se exprima prin arta lor, dornice de a-şi împărtăşi experienţele şi de a oferi sfaturi valoroase. Voi începe cu organizatorii şi invitaţii precum Cătălin Badea-Gheracostea, Constantin Horbovanu, Mircea Nanu-Muntean, George Sauciuc, Antonio Stanca,  Călin Dănilă şi Florin Haidamac, persoane deschise, care s-au implicat activ pentru încurajarea participanţilor spre a gândi liber, a creea, a se descoperi şi a încerca să evolueze treptat, dar neîncetat. Datorită acestor persoane extraordinare am reuşit să desfăşurăm activităţi interactive, plăcute, din care am avut multe de învăţat. De asemenea, am putut auzi opinii obiective vis-a-vis de creaţiile noastre, care pe mine, personal, mă fac să îmi doresc să cresc din ce în ce mai mult.

          De asemenea, am fost încântată să văd în fiecare paricipant entuziasm, seninătate, bucuria de a fi în acel loc şi, nu în ultimul rând, talent. Fiind în prezenţa unor astfel de tineri, nu poţi decât să te bucuri de o atmosferă călduroasă, presărată cu zâmbete sincere.

          În ceea ce priveşte activităţile desfăşurate în cadrul taberei, acestea au fost diverse şi interesante. S-a trecut armonios de la a viziona filme cu greutate, precum „Solaris”, la conferinţe şi discusuri captivante, recitări şi prezentări de texte sau la creaţii din lut, distrându-ne şi învăţând ceva din fiecare acţiune. O seară aparte a fost cea în care artiştii din Grupul „Citit în” şi colaboratorii acestora ne-au introdus într-o lume de vis, prin intermediul teatrului senzorial. A fost o experienţă nouă pentru mine, pe care aş dori să o reiau, în mod cert. Nici nu am simţit cum a trecut timpul, deoarece era foarte interesant totul în jurul meu şi eram foarte curioasă să aflu ce se petrece mai departe. Această curiozitate nu a fost în nici un caz un factor de stres, atmosfera fiind una relaxată pe tot parcursul experienţei. Totodată, a fost incredibil câtă încredere am putut acorda fiecărui semn făcut de organizatorii labirintului, ştiind că aceştia ne ghidează fiecare pas. Cred că oricine ar trebui să încerce măcar o dată să participe la un teatru senzorial.

          În acelaşi timp, trebuie să prezicez că locul în care s-a desfăşurat tabăra este unul de basm. Este perfect atât pentru a te relaxa, cât şi pentru a te lăsa inspirat de natură. Te poţi desprinde de agitaţia oraşului aglomerat şi poţi găsi un moment de linişte, care să te ajute să te revigorezi. Peisajul este superb, văcuţele şi celelalte animale din jur dau senzaţia că nimic nu ar putea perturba pacea acelui loc, iar copacii încărcaţi de roade transmit siguranţă, mai ales când te adăportesc de soare. Este o cumuniune perfactă cu natura, într-un spaţiu potrivit pentru educaţia non-formală, cu activităţi în aer liber, fără stres, dar care lasă o amprentă importantă.

          Prin urmare, mă bucur că am putut participa la acest eveniment, care m-a ajutat să cresc din multe puncte de vedere. Am cunoscut oameni deosebiţi, de la care fiecare vorbă rostită poate fi o învăţătură şi pe care i-aş asculta neîncetat, am descoperit artişti impresionanţi, cu un cuvânt greu de spus, am început prietenii frumoase şi, în acelaşi timp, am participat la activităţi culturale inedite. Astfel, alături de momentele amuzante, cum ar fi jocurile de cuvinte, privitul stelelor sau păzitul focului până dimineaţă şi, apoi, încercările de a intra în cabana închisă accidental, au conturat pentru mine o tabără frumoasă, liberă, dar serioasă în unele privinţe, la care mă simt norocoasă că am avut ocazia să particip.