Între 3 și 7 octombrie 2018, va avea loc la Iași ediția a VI-a a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere, pe scurt: „FILIT”.

Scriitoarea Teodora Matei, cea care de două numere încoace a preluat oficial postul de Redactoare șef-adjunct la revista noastră, este invitată la acest eveniment, cei care se vor afla în Iași în perioada respectivă o vor putea întâlni la casa Fantasy, iar sâmbătă, 6 octombrie, au ocazia și de a o asculta vorbind despre pasiunea ei pentru literatură. 

Profit de acest moment pentru a o felicita pe Teo și pentru a-i mulțumi, în numele revistei, pentru munca pe care de mai bine de doi ani încoace o depune. Colaboratorii noștri știu, desigur, că a ei este privirea cea mai atentă care le parcurge textele, ale ei sunt sugestiile cele mai detaliate de corectură. Iar cititorii noștri sunt convins că-i cunosc deja stilul lejer și plăcut în care scrie cronici de carte.

Daniel Timariu, un alt nume foarte prezent în paginile revistei noastre, va fi de asemenea prezent la FILIT.  Pe el îl veți putea asculta vineri, 5 octombrie. Felicitările noastre și pentru Daniel! Ne mândrim cu oamenii de calitate care ne fac cinstea de a contribui, număr de număr, la creșterea revistei.

 

Alexandru Lamba

Alexandru Lamba

Alexandru Lamba s-a născut în 1980, la Brașov. A absolvit facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității Transilvania Brașov. În prezent lucrează în domeniul IT. A debutat în paginile Gazetei SF în iunie 2013, publicând apoi mai multe povestiri în aceeași publicație, precum și în revistele Nautilus, Ficțiuni, Fantastica, Helion, EgoPhobia și Argos Magazine. A debutat pe hârtie în martie 2015, în revista Galileo Science Fiction & Fantasy (Millennium Books, 2015), publicând apoi și în Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice (CPSF) Anticipația (Nemira, 2015). Este prezent în Almanahul Anticipația 2016 (Nemira, 2015) și în antologii Argos Doi (MediaTech&Texarom, 2015), EXIT povestiri de dincolo (Eagle, 2016), GALAXIS noua operă spațială (Eagle, 2016) și în volumul 3.3 (Tritonic 2016). A debutat în volum propriu cu romanul „Sub steaua infraroșie” (Tritonic, 2016), iar anul următor a publicat al doilea roman, „Arhitecții speranței” (Tritonic, 2017). De la începutul lui 2015 conduce fanzinul Gazeta SF.

More Posts - Website