liviu-radu3

Scriitorul Liviu Radu

Pe scurt, azi sâmbătă 11 mai 2013, are loc o conjuncție de astre la Radio România Cultural – Emisiunea Exploratorii Zilei de Mâine, urmărită de peste 30 de ani de admiratorii fenomenului SF românesc.

Ca de obicei, gazdă a emisiunii, Ștefan Ghidoveanu – MoshulSF, are ca invitat pe Florin Pîtea – Țesătorul, într-o discuție care se dorește amplă, dar limitată fiind de durata emisiunii, o discuție pornită de mai multa vreme pe blogul Țesătorului și în paginile revistei noastre, despre cărțile maestrului Liviu Radu.

Prietenii noștri se vor regăsi pe unde radio, într-un dialog al generațiilor din care sperăm că vom putea afla lucruri numai bune de învățat. Reamintim că Liviu Radu este probabil cel mai prolific autor român de SF & F, cu o ascensiune demnă de invidiat.

Spicuim din articolul Moshului SF :

Ediția de mâine, 11 mai 2013, a emisiunii EXPLORATORII LUMII DE MÂINE va fi dedicată operei scriitorului LIVIU RADU – unul dintre cei mai iubiți dar și mai prolifici autori români de ficțiune speculativă din ultimii 20 de ani.

LIVIU RADU s-a născut în data de 20 noiembrie 1948, la Bucureşti. În 1971 a absolvit Facultatea de automatică, secţia Calculatoare, din cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti. A lucrat la Centrul de calcul din Ministerul Agriculturii (1971-2004, conducându-l în perioada 1995-2004), apoi la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură. Este membru al Uniunii Scriitorilor din România şi al Societăţii Române de Science Fiction şi Fantasy. mai mult…

 

Eugen Lenghel

Eugen Lenghel

Eugen Ştefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experienţă de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studenţesc „Solaris”, fiind ales preşedintele cenaclului între 1988-1989. A debutat cu proză scurtă în Almanahul „Anticipaţia 1990”, urmând publicarea numărul 6 al colecţiei „Clubul SF”, din 1990, care îi este dedicat. A publicat în antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi în antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum este concretizat de colecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. La Gaudeamus 2014 lansează al doilea volum de proză scurtă - "Numărătoare Inversă", editura Tritonic, 2014. În următorul an revine cu volumul "Fermierul virtual", apărut la Tracus Arte, 2015 și "Instabilitate cuantică", la Tritonic, 2015, ambele lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. A avut contribuții de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală, începând cu 2010 i-a permis ca în 2013 să înfiinţeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov. Blogul personal: Lenghel. Despre realitati.

More Posts - Website