În prima lună a noului an ne-am gândit să venim cu ceva diferit. Întrucât e-bookurile devin din ce în ce mai populare și această piață ia amploare, v-am adus opt titluri în format electronic, toate de la Millenium Press și toate la un preț foarte bun (10 lei).

Liviu Radu – „Modificatorii”
Ce-ar fi dacă ar exista ființe care să poate modifica trecutul, dar nu după propriile dorințe, ci după cele ale oamenilor normali?

Liviu Radu – „Singur pe Ormuza”
O colecție de povestiri SF&F ale binecunoscutului Liviu Radu.

Stefana Cristina Czeller – „Cerneală și sânge”
„Cerneală și sânge” este romanul de debut al ziaristei Stefana Cristina Czeller, un thriller cu iz politic, ancorat în contemporaneitate.

Michael Haulică – „Povestiri fantastice”
„Povestiri fantastice” reunește treizeci și șapte de povestiri ale lui Michael Haulică.

Michael Haulica – „Nici Torquemada”
„Michael Haulică evoluează decis, cu avantajul celui ce s‑a străduit ani în șir să urmărească riguros un fenomen mai complex decît ar putea părea el celor din afara domeniului, dar și celor „dinăuntru”, care, cu privirile aţintite doar la ceea ce‑i vizează personal, înregistrează superficial, ori neglijează complet detalii importante din SF‑ul românesc actual. […]
În analizele sale pe text, numeroase și răbdător efectuate atît pentru condeiele consacrate, cît și pentru cei nimeriţi în vreo antologie întîmplător, autorul face dovada unui spirit critic ponderat și dispus cît mai rar să greșească. […] Curajul de opinie nu poate fi confundat cu atacul la persoană, iar faptul că te străduiești să-ţi formezi un sistem propriu de valori, echilibrat în fond, n‑are nici o tangenţă cu actul inchizitorial. Torquemada rămîne în continuare în epoca lui revolută, iar dacă a pătruns cumva (și nu mi‑am dat eu seama) în SF‑ul românesc, atunci e cazul să‑i căutăm urmele în altă parte și în altă carte. ”

Doru Stoica – „Între bariere”
„V-ați plictisit de lucrurile pe care le reflectă retinele voastre? Simțiți că vorbele se goles de înțeles pe zi ce trece? Tăceți din ce în ce mai des și uitați să mai priviți la cer, noaptea, pentru că știți bine că tot acolo se află și că stelele nu s-au mutat de la locul lor? Dacă lucrurile stau astfel, ar trebui să citiți cartea lui Doru Stoica. Textele ce alcătuiesc volumul… sunt precum niște clipuri fine, subtile, exact cât trebuie de lungi…”
Următoarele două titluri sunt gratuite.

Bogdan-Tudor Bucheru – „Atingerea”
și

Bogdan-Tudor Bucheru – „Anotimpurile”

“Textele lui Bogdan Bucheru sint pline de aluzii subtile, de invataminte sugerate si niciodata explicitate, care-l fac pe cititor sa se implice, sa-si construiasca propriile raspunsuri, sa gaseasca
explicatiile cele mai potrivite propriei personalitati, fara ca prin asta sa afecteze in vreun fel intentiile autorului. Totul se petrece fara dramatism, fara izbucniri, fara istericale. Pentru a realiza atmosfera potrivita, autorul face o economie subtila de mijloace artistice, dramuindu-si cu grija fiecare cuvint, fiecare expresie, invaluindu-si personajele in tuse fine, delicate, atent sa nu strecoare nici o stridenta, nici o nota falsa, care sa-i afecteze efectul urmarit.”


Silvana Şorop s-a născut la 24 iunie 1995, în Bucureşti. Cunoscătoare a limbilor engleză, germană şi chineză, este pasionată de literatură, fiind participantă activă la cenaclul „Imaginarium”. La Târgul de carte „Gaudeamus” din toamna lui 2009 a prezentat opera literară a scriitoarei Oana Stoica-Mujea, a participat activ la cenaclul „Prospect Art”, a scris mai multe recenzii pe bloguri literare cunoscute: „Shauki’s Books”, „Nemirabooks” şi cel personal (http://silvana95.wordpress.com). De asemenea, a participat la organizarea diferitelor proiecte din cadrul Colegiului Naţional de Informatică „Tudor Vianu”, îndrumându-şi colegii mai puţin performanţi să îşi atingă performanţa.