GSF48 banner v21-650

Bună ziua domnule Sergiu Someşan şi mulţumesc în numele echipei pentru că aţi acceptat această invitaţie.

          Bună ziua şi dumneavoastră şi sper ca acest mini interviu să fie citit de cât mai multă lume.

Vorbiţi-ne, vă rugăm, despre dumneavoastră ca autor. Pentru cei care vă cunosc mai puţin, spune-ne care este originea pasiunii dumneavoastră pentru literatura speculativă, ce vă place să scrieţi, ce vă place să citiţi.

ssinteview          Motivul şi originea pasiunii mele pentru acest gen de literatură este următoarea carte care până la urmă nici nu mi-a plăcut chiar atât de mult. Dar coperta era tot ce îşi putea dori mai mult un elev din clasa a V-a pentru reveriile lui nocturne. Pentru că povestirile conţinute în carte erau prea complicate pentru redat prin viu grai am început să le „ajustez” puţin pentru a le putea povesti prietenilor mei. Acestea au fost începuturile şi poate de aici mi se trage o anumită cursivitate în scris. Atunci când povesteşti ceva unor ascultători atenţi şi destul de critici trebuie să fii cursiv şi foarte atent la detalii.

De citit citesc în continuare cu aceeaşi pasiune literatura speculativă şi scriu de la literatură fantastică la literatură SF iar mai nou am finalizat un roman poliţist pe care, după corectură mă pregătesc să îl trimit la editură.

Povestiţi-ne despre URSSA, cartea pe care o oferiţi ca premiu. Ce anume o recomandă? Cum v-a venit ideea să o scrieţi şi care a fost principala sursă de inspiraţie?

          Am o obsesie pentru călătoria în timp şi pentru subiectele care pot fi construite în jurul acestui subiect. De aici şi motivul pentru care am scris URSSA ca o modalitate de a construi o lume alternativă viabilă.

Ce sfaturi le-aţi da autorilor noştri care doresc să debuteze în volum? Există o formulă secretă a succesului?

          O singură propunere: dacă vrea să scrie atunci să scrie… zilnic. Zilnic, neparat zilnic câteva rânduri trebuie scrise ca să nu îşi iasă din rutină.

Ce ați dori să-i transmiteţi câştigătorului?

          Să citească cartea cu plăcere şi să scrie una la fel.

Îi mulțumim domnului Sergiu Someșan pentru amabilitatea de a ne acorda acest interviu, cât și pentru premiu!