… nu pot decât să vă mulțumesc că sacrificați câteva momente din timpul vostru pe altarul ficțiunii speculative puse la dispoziția voastră de Gazeta SF.

Cu a dumneavoastră voie, aş vrea să vă spun o poveste. Nu este a mea. Mi-a rămas în memorie de la o lecție de Citire, cred, din școala generală. Nu-i cunosc autorul, dar m-aş bucura să-l aflu…

Se spune că trăia odată un tâmplar ce avea un fiu. În ciuda sfaturilor bune primite de la tatăl său, fiul devenise, la maturitate de o răutate ieșită din comun. Faptele fiului îl mâhnise pe tată, care, ne mai știind ce să facă a început să bată în uşa de la intrare în casă câte un cui pentru fiecare nelegiuire a fiului, până când ușa se umplu de cuie. În cele din urmă fiul observă fapta tatălui şi îi ceru socoteală  La explicația tatălui, cum cuiele reprezintă o faptă rea făcută de el, îl cuprinse remușcările şi îi promisese că va face doar fapte bune, şi cu fiecare faptă bună va scoate câte un cui din uşă. În cele din urmă, după mult timp,  fiul reuși să scoată toate cuiele din uşă. Într-un suflet se grăbi să-i spună tatălui. Acesta din urmă, cu privire gravă şi tristă îşi privi fiul în ochi, şi-i spuse: Dar au rămas găurile…

 

2012 a fost un an bun. Putem să-l facem pe cel în care am intrat (eu de două ori 🙂 ) mai bun.. fără găuri care să lase loc de reproșuri.

 

George Sauciuc s-a născut pe 1 decembrie 1982 în Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava.

A terminatul liceul în cadrul Colegiului Naţional Nicu Gane – Fălticeni şi a urmat cursurile universitare în cadrul Universităţii Ştefan cel Mare SuceavaFacultatea de Mecanică, Mecatronică şi Management.

A publicat în volumele Ajută-ţi aproapele. Solidaritate umană în comunităţi de ieri şi azi. Tinerii cercetează istoria. Concursul ISTORIA  MEA – EUSTORY ediţia III, 2003-2004volum îngrijit de Mirela-Luminiţa Murgescu şi Silvana Rachieru, Bucureşti, Editura Dominor, 2005 (cercetare istorică),  în Antologia Zidul de Hârtie, volum îngrijit de Dan Cristian Iordache , Florin Dan Prodan, 2011 (proză mainstream) şi în Gazeta SF. A scris articole în diferite cotidiene şi reviste (Crai NouSuceava pe Net, Mixul de Cultură, Gazeta SF etc.)

Este editor al revistei de artă şi ficţiune speculativă Gazeta SF.

Este membru al Societăţii Române de Science Fiction şi FantasyCenaclul de Literatură şi Artă Tânără Zidul de Hârtie  SuceavaCenaclul Wolf’s Pack – Bucureşti, Clubul SF Cygnus-Quasar Suceava (membru fondator) şi Clubul de Iniţiativă Literară (membru fondator).

Blog personal: http://sagy.wordpress.com

George Sauciuc

George Sauciuc

S-a născut pe 1 decembrie 1982 în Vatra Moldoviţei, judeţul Suceava. A terminatul liceul în cadrul Colegiului Naţional Nicu Gane – Fălticeni şi a urmat cursurile universitare în cadrul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava, Facultatea de Mecanică, Mecatronică şi Management. Este membru al Societăţii Române de Science Fiction şi Fantasy, Cenaclul de Literatură şi Artă Tânără Zidul de Hârtie Suceava, Cenaclul Wolf’s Pack – Bucureşti, Clubul SF Cygnus-Quasar Suceava (membru fondator) şi Clubul de Iniţiativă Literară (membru fondator).

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebookLinkedInGoogle PlusYouTube