Multivers 01 ban01-650

          Ea este prinsă între două lumi, între cer şi pământ. În raiul ei, zilele sunt la fel. Neschimbate. Totuşi, este prizonieră în propria ei lume. O stăpâneşte prezentul nesfârşit. În această lume, lucrurile sunt mai intense. Tăcerea este vorbitoare, lumina orbitoare se întunecă. Nimeni nu i-a ştiut vreodată numele, aşa că îi vom spune Mara.ufoegg

          Lumea în care trăieşte este creată de ea. Într-o zi, se plimba într-o pădure cu pământ nisipos, unde toţi copacii se mişcă de bună voie, mutându-şi rădăcinile fără mari eforturi. Aici sunt zâne. Sunt picături care nu respectă legile naturii. Toate zânele îţi şoptesc vrute şi nevrute. Nu le înţelegi niciodată pentru că misterul este prea frumos pentru a mai fi desluşit. Toate animalele care mor în pădure trăiesc ca şi cum nu au fost separate de trup vreodată. Cerul este cenuşiu. Niciodată de o culoare caldă. Toate culorile sunt şterse şi neclare. Această banalitate ascunde multe.

          În timp ce se plimba, vede o lumină puternică. Acolo rămâne şocată pentru că vede ceva ce nu a mai întâlnit de când şi-a creat lumea. Un om rănit din care ieşea o lumină ciudată.

          După ce Mara i-a vindecat rana, omul s-a trezit. Acesta era tulburat şi confuz. Numele lui este Cronos. Prins într-un război, a fost rănit şi s-a trezit aici.

          Cu timpul, au devenit buni prieteni. Sentimentele lor s-au transformat într-o poveste de dragoste.

          După perioada petrecută în lumea Marei, Cronos s-a decis să se întoarcă. Cu Mara. Din păcate, ea aparţine acestei lumi.

          …

          Se spune că, şi acum, Mara îl aşteaptă pe Cronos.

*) Povestire creată în cadrul concursului GSF din tabăra de Sci-fi & fantasy Asphar