Pisica își linse agale o labă:

− Mută-ți hoitul în altă parte!

Boa ezită. Felina era cât el de înaltă însă, probabil, mult mai agilă. Sâsâi o înjurătură apoi se retrase. Și, totuși, trebuia să intre. Era plin de ouă, iar unele începuseră să eclozeze.

Ochi o fereastră deschisă la etajul doi. Estimă traseul și se desfășură, deși borțos, pe țeava de scurgere, în sus.Cu mii de precauții privi în interior: doi amorezi în plin act sexual. Pe-o măsuță, prize consumate de cocaină îi făceau sarcina mai ușoară. Cu un spasm expulză două ouă care se sparseră pe mochetă. Doi mici tigri săriră pe amorezii înfierbântați. Când îi mușcară de jugulare, doar șuieratul sângelui făcu diferența unei partide de sex perfecte.

Târziu observă umbra. Lovitura,exactă, îl despică pe toată lungimea, iar ouăle se împrăștiară pe mocheta mâncată de carii timpului.

− Avortoni, spuse scârbită pisica, zdrobind dintr-o lovitură puiul de crocodil care se chinuia să iasă din ou. Iar am să fiu penalizată de patron!

 

***

Mihail Toma

Mihail Toma

Mihail Toma este pseudonimul literar al domnului Dincă Mihail, căpitan-inginer, în retragere. La insistențele medicilor a trecut la o viață în aer curat, fără noxe, într-o căsuță de lângă pădurea Bârladului, unde îmbină pasiunea de o viață pentru electronică cu cea de agronom amator și cea de scriitor. Autorul a fost și este publicat în multe reviste de gen din care amintim: Taifas literar-revistă tipărită de scrieri și opinii literare, Gazeta SF-revistă electronică de artă și literatură speculativă, Cronopedia-Club de scriere literar-artistică, Helion-Revista online și Revista Asociației Culturale Helion, Amprentele sufletului-Revistă de cultură și artă, Alchemia-Revistă postmodernistă Israel, Ciclul antologic Metamorfozele Naturii și a primit ca recunoaștere a străduințelor sale mai multe premii: Premiul de excelență pentru cele mai citite povestiri publicate în revista Amprentele sufletului, i-au fost premiate povestirile Foc dezlănțuit, Parcă-s fete și Meteor publicate în revista GazetaSF, Mențiune la Concursul Național de Proză Scurtă SF-2017-Helion, Premiul pentru întreaga activitate-Revista Amprentele sufletului, și altele... I s-au publicat cărțile: Câinele fără cap-povești fantastice 2015, Viață și moarte, două valuri gemene-povestiri SF 2016, Scrisoare de lux- povești la gura sobei 2017, se reeditează Viață și moarte, două valuri gemene, Ultima știre din mahala-schițe umoristice (2018) și este în lucru Vieți importante-vol I (2017-2018)-antologie de povestiri SF publicate în Revistele Helion și Gazeta SF, care va apărea în martie 2019.

More Posts