Am primit la redacție mai multe texte, în vederea publicării, printre care îl voi menționa pe al Claudiei Marin. O idee interesantă, o scriitură cu oarece nerv, dar am fost dezamăgit de multele greșeli de gramatică și ortografie. Aceasta, într-o perioadă în care ne străduim să ridicăm nivelul revistei, pentru a o face cât mai credibilă ca platformă de lansare a noilor valori. Dealtfel și Bogdan Lazăr a trecut la limită, cu multă îngăduință peste noile criterii pe care ni le-am asumat. Le dorim mai multă consecvență.

Din păcate suntem nevoiți să revenim cu îndemnul de a vă revizui orice text pe care-l trimiteți redacțiilor. Dacă textele scurte nu respectă minimele norme, vă asigur că redacțiile de carte nu vor căuta nici atât să investigheze posibilitatea corectării textului. Nu vă bazați pe alții.

Aminteam  de norme. De la Final Frontier încoace s-a cerut o colecție de norme de bune practici. Am aflat cu oarecare stupoare că am fost acuzați de încălcarea unor norme de bune practici, care nici măcar nu ne-au fost aduse la cunoștință, în ce privește conținutul forumului Gazetei SF, mai precis al comentariilor anumitor persoane. Anunțăm persoanele supărate, că acele comentarii cu adresă sau fără, sunt făcute de autori cunoscuți, iar responsabilitatea comentariilor aparține autorilor respectivi. Mai mult, rugăm a nu se confunda forumul unei reviste cu revista.

Continuând cu subiectul bunelor practici, după principiul hoțul strigă “hoțul!”, am observat că prin anumite redacții există obiceiul de a contacta autorii altor reviste, ba chiar membrii redacțiilor altor reviste, pentru furnizare de conținut. Le urez succes și spor în branșă.

Voi încheia, dar nu înainte de a mulțumi domnului Alexandru Lamba pentru romanul său, pe care promitem să-l citim cu atenție pentru o mai bună prezentare, ce va apare în numărul următor.

Eugen Lenghel

Eugen Lenghel

Eugen Lenghel

Eugen Ştefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experienţă de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studenţesc „Solaris”, fiind ales preşedintele cenaclului între 1988-1989. A debutat cu proză scurtă în Almanahul „Anticipaţia 1990”, urmând publicarea numărul 6 al colecţiei „Clubul SF”, din 1990, care îi este dedicat. A publicat în antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi în antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum este concretizat de colecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. La Gaudeamus 2014 lansează al doilea volum de proză scurtă - "Numărătoare Inversă", editura Tritonic, 2014. În următorul an revine cu volumul "Fermierul virtual", apărut la Tracus Arte, 2015 și "Instabilitate cuantică", la Tritonic, 2015, ambele lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. A avut contribuții de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală, începând cu 2010 i-a permis ca în 2013 să înfiinţeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov. Blogul personal: Lenghel. Despre realitati.

More Posts - Website