În speranța că o schimbare de format va răspunde mai bine așteptărilor publicului nostru, anunțăm o nouă reorganizare de periodicitate. Aparent, o perioadă de două luni între apariții e prea mare, de aceea, pentru a păstra revista relevantă, am decis revenirea la cadența lunară, cu două vacanțe, una de vară și una de iarnă. Astfel, vom avea zece apariții lunare pe an.

Totuși, pentru a asigura un triaj suficient de sever, deci implicit pentru a încerca să ridicăm nivelul prozelor publicate, vom impune o limită de două povestiri pe număr, eventual plus un flash fiction. Sperăm ca astfel să venim în întâmpinarea exigențelor cititorilor noștri cu proze cât mai bune, dar și cu un sumar suficient de suplu încât să poată fi citit integral în decursul unei luni.

Sperăm în același timp să reușim să publicăm mai multe traduceri, dar și materiale conexe, în principal recenzii, opinii, cronici de film și eseuri. Lansăm pe această cale și o invitație către cei pasionați să ne trimită astfel de materiale.

Vom încerca, de asemenea, să publicăm lunar știrile cele mai relevante în domeniu.

Deoarece actualul număr, recent apărut, este compus după formula celor duble, vom începe cu noua rețetă din 10 martie 2019. Până atunci, vă invităm să vă delectați cu poveștile numărului 90!

Alexandru Lamba

Alexandru Lamba

Alexandru Lamba s-a născut în 1980, la Brașov. A absolvit facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor din cadrul Universității Transilvania Brașov. În prezent lucrează în domeniul IT. A debutat în paginile Gazetei SF în iunie 2013, publicând apoi mai multe povestiri în aceeași publicație, precum și în revistele Nautilus, Ficțiuni, Fantastica, Helion, EgoPhobia și Argos Magazine. A debutat pe hârtie în martie 2015, în revista Galileo Science Fiction & Fantasy (Millennium Books, 2015), publicând apoi și în Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice (CPSF) Anticipația (Nemira, 2015). Este prezent în Almanahul Anticipația 2016 (Nemira, 2015) și în antologii Argos Doi (MediaTech&Texarom, 2015), EXIT povestiri de dincolo (Eagle, 2016), GALAXIS noua operă spațială (Eagle, 2016) și în volumul 3.3 (Tritonic 2016). A debutat în volum propriu cu romanul „Sub steaua infraroșie” (Tritonic, 2016), iar anul următor a publicat al doilea roman, „Arhitecții speranței” (Tritonic, 2017). De la începutul lui 2015 conduce fanzinul Gazeta SF.

More Posts - Website