După lansarea de la Bookfest, ediția recent încheiată, cartea lui Mircea Naidin, “Nașterea literaturii Science Fiction. Definiție, Origini, Fondatori.”, prima dintr-o serie de patru volume, a fost prezentată și la Radio Cultural, în cadrul emisiunii “Exploratorii zilei de mâine”.

„Ceea ce se găsește între copertele cărții lui Mircea Naidin este esențial, de neînlocuit, obligatoriu și unic pentru oricine dorește să se apropie sau să înțeleagă mai bine literatura SF. Nici un studiu despre science fiction nu va mai fi complet fără menționarea acestei cărți. Este o demonstrație strălucită a unui mod de gândire foarte viu, foarte actual…”

Mircea Naidin a fost invitatul emisiunii de sâmbătă 8 iunie, gazdă fiind neobositul Ștefan Ghidoveanu, într-un dialog bogat în detalii despre această carte importantă pentru studiul și înțelegerea fenomenului Science Fiction.

Înregistrarea emisiunii este disponibilă mai jos:


În aceeași zi de 8 iunie, în cadrul TIFF, s-a desfășurat la Cluj gala de premiere a concursului național de scenarii organizat de HBO România. Încă nu ne-au sosit vești de la Cluj, după cum nici HBO nu a anunțat nimic până la ora publicării articolului. Sperăm totuși ca Liviu Surugiu să fi câștigat premiul la secțiunea de lung metraj.

Eugen Lenghel

Eugen Lenghel

Eugen Ştefan Lenghel (n. 10 ianuarie 1966) este specialist în informatică cu experienţă de peste 30 de ani. Din 1986 a frecventat Cenaclul studenţesc „Solaris”, fiind ales preşedintele cenaclului între 1988-1989. A debutat cu proză scurtă în Almanahul „Anticipaţia 1990”, urmând publicarea numărul 6 al colecţiei „Clubul SF”, din 1990, care îi este dedicat. A publicat în antologia de proză scurtă "Ferestrele Timpului", Tracus Arte, 2013 şi în antologia de poem fantastic "Cerul de Jos", Editura Virtuală, 2013. Debutul în volum este concretizat de colecția de proză scurtă "9 Istorii Reutilizate", Editura Tritonic, 2014. La Gaudeamus 2014 lansează al doilea volum de proză scurtă - "Numărătoare Inversă", editura Tritonic, 2014. În următorul an revine cu volumul "Fermierul virtual", apărut la Tracus Arte, 2015 și "Instabilitate cuantică", la Tritonic, 2015, ambele lansate la Târgul de carte Gaudeamus 2015. A avut contribuții de proză scurtă, eseuri și articole diverse în Luceafărul de dimineață, Revista SRSFF, Revista Nautilus, Gazeta SF şi Fictiuni.ro. Experiența de coordonator în publicistica virtuală, începând cu 2010 i-a permis ca în 2013 să înfiinţeze revista de literatură și arte vizuale Fictiuni.ro, pe care o conduce în prezent. Tot în 2013 inițiat și continuă să organizeze Festivalul Science & Fiction de la Râșnov. Blogul personal: Lenghel. Despre realitati.

More Posts - Website