Societatea Ştiinţifică Cygnus a marcat zece ani de existenţă pe 27 decembrie în 2010.

Un deceniu de popularizare a ştiinţei şi a culturii prin educaţie non-formală, cât şi de valorificare a tinerelor valori, dezvoltând diverse proiecte naţionale şi internaţionale.

În cadrul manifestării aniversare, membrii, colaboratorii şi simpatizanţii Cygnus s-au  întâlnit pentru a asista la decernarea diplomelor către actualii şi foştii membri Cygnus, precum şi la premierea unor personalităţi care au contribuit la evoluţia organizaţiei nonguvernamentale Cygnus Suceava.

Premiile de excelenţă au fost acordate mai multor personalităţi  pentru modul în care au contribuit la evoluţia organizaţiei: scriitorul Alexandru Mironov, prof. Florin Munteanu (preşedintele Centrului pentru Studii Complexe), Emil Ursu (directorul Muzeului Bucovina) şi prof. univ. dr. Adrian Graur (rectorul Universităţii Ştefan cel Mare Suceava).

Clubul SF ‘Cygnus-Quasar’ – Suceava, este un program cultural al Societăţii, care a debutat în februarie 2006, coordonat fiind de către Mircea Nanu-Muntean.

De la înfiinţarea Clubului, au fost demarate diferite manifestări, precum Simpozionul SF-ul şi mass-media, care s-a bucurat de participarea lui Ştefan Ghidoveanu şi a cercetătorului Thomas Goodey, prin teleconferinţă, acesta fiind în Japonia.

Biblioteca Naţională de SF, euforic numită aşa, este o colecţie de cărţi, având pe lângă cărţile de gen în limba română peste 300 de cărţi în limba engleză.

De asemenea, o delegaţie a Clubului a fost prezentă la aniversarea a 45 de ani de la înfiinţarea Clubului SF a Universităţii din  Cambridge.

Ultimul proiect al Clubului SF ‘Cygnus-Quasar’ – Suceava este fanzinul on-line Gazeta SF.

Bogdan Sorin PopescuBogdan Popescu, este grafician de carte, traducător şi iubitor de jazz. S-a născut pe 22 martie 1988. A absolvit Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare – Suceava, secţia engleză-germană.

A fondat şi dezvoltat proiectul Mixul de Cultură. A iniţiat proiectul Romanian Book Design.

În prezent este redactor de ştiri la cotidianul electronic News Me.

Bogdan Popescu

Bogdan Popescu

Este grafician de carte, traducător şi iubitor de jazz. S-a născut pe 22 martie 1988. A absolvit Facultatea de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării din cadrul Universităţii Ştefan cel Mare – Suceava, secţia engleză-germană. A fondat şi dezvoltat proiectul Mixul de Cultură. A iniţiat proiectul Romanian Book Design.

More Posts - Website

Follow Me:
TwitterFacebook