GSF72 banner01-650

          „Şi zici cumva că eşti tot singur?” Rodriguez nu împărţea unitatea de locuit cu nicio femeie. Zicea el că aşa îi e mai uşor a doua zi, când se scoală şi vede că unitatea lui e deja andocată în alt loc din Spaţiu, aşa că nu mai poate trimite femeia înapoi la unitatea ei şi rămâne naibii cu ea. Acum ajunsese oricum cam departe, că Zombra e situată expre´ cam în fundu´ Cosmosului! De când eram amândoi pe Zombra, îl întrebam despre orice, că el era mai vechi pe planetă, eu de-abia ce venisem, nu ştiam cum merg lucrurile. Fusesem de câteva ori să inhalez gaze la un psychobar, da´ nu agăţasem acolo nicio tipă, vie ori moartă. “Încearcă cu băştinaşele”, rânji acu´ don Rodriguez, numai ca să facă mişto de mine. Da´ eu nu pui botu´.

          Un zomba trece pe lângă noi. Poate ne priveşte, nu văd. Poate spune ceva. Sau nu. Eu nu-nţeleg Limba şoaptelor. Ca să înţelegi ce-şi spun când parcă nu-şi spun zomba ăştia, care seamănă cu nişte trunchiuri borţoase de copaci, doar că au şi ceva gingaş, deci, ca să afli ceva, îl pui să scrie pe-un zomba care-a învăţat de la franciscani. Da´ Doamne-feri de-a învăţat scrisu´ cu vreun popă din Liga Lipovenilor, ăia de pe valea Uzey, că zomba acela n-o să-ţi scrie o iotă fără o sticlă mare de votka. Şi cine ştie de nu te minte? Poate că nici nu vorbesc cu adevărat, o fi scorneală popească…

          Zic: „Hai, zi, don Rodriguez, ăista o fi bărbătuş, ori femeiuşcă?” „Păi, femeiuştile ARE trei picioare, că le place mult stabilitatea. Numa´ că n-ai să vezi tu vreodată vreo vrăjmaşă dă femeiuşcă, c-astea stau bine la fereală. Nici măcar io n-am văzut.” „Atuncea, ăsta-i un zomba mascul.” „Mascul. Sau purtător. Mai degrabă purtător, că ăştia-s mai încăpători. Se umplu adică cu lichid d´acela generic, spermicios, verde.” „Aha, el cară lichidu´ de la bărbătuş, ca un măgăruş cu butoaie, până la dumneaei. Şi aia apoi fată…” „Purtătorii DUCE şi vorbele, ei vorbesc pentru bărbătuş femelei şi îi aduc înapoi vorbe, cică. Un zomba mascul nu se-mperechează vreodată direct c-o femelă, au musai nevoie de-un zomba purtător. Sau rămâne fiştecare aşa ca tine, un bou. Fără gagici.” „Şi mata de-unde ştii toate astea? Ăi fi luat doctoratu´-n zomba?” „No, mi-o explicat părintele Simplicius, că el i-a studiat ani buni. Că nici călugării franciscani n-ARE voie să facă sex direct, dar măcar ARE voie să se bunghească la doi copaci care şi-o pun. În cazu´ de faţă, chiar trei…”

Victor Cilincă

Victor Cilincă

Sunt Victor Cilincă, mai prezent în fandomul nostru până prin 1995, cred. Membru USR, inginer, ziarist, autorul romanului ucronic - "Das Mioritza Reich", Premiul pentru roman al Editurii Tracus Arte, 2013, publicat în fanzine din Marea Britanie, Franta, Canada si SUA și într-o antologie SF în SUA. Premiul Antarg în 1987 cu o proză de sertar. Pubicat sporadic în Jurnalul SF, Almanahul Anticipația (1990, cu o proză de sertar). Din cele 28 cărți publicate, din genuri diferite, 10 fiind romane, au văzut lumina tiparului 3 romane SF: "Push-push!", "Jihad" și "Das Mioritza Reich"

More Posts